Het verhaal
 
 
 
 


Ik ben Sjoukje Hoekstra van de organisatie ‘Honden uit Portugal’. In het buitenland hebben dieren het vaak toch veel slechter dan hier in Nederland, en ik ben zo iemand die zich het lot van de zwerf-/straathonden in het buitenland – vooral Portugal – erg aantrekt. Deze honden worden vaak ingeslapen als ik ze niet red met mijn organisatie.Ik vlieg zelf ook regelmatig naar Portugal. Honden moeten namelijk wel geschikt zijn voor adoptie, dus ze worden beoordeeld op karakter en hoe open en sociaal ze zijn naar andere mensen en dieren toe. Er wordt gekeken of ze samen kunnen met reutjes en/of teefjes of juist niet, of ze met kinderen overweg kunnen, etc..


Alleen zo kan ervoor gezorgd worden dat de honden uiteindelijk een passend/goed thuis vinden. Mocht jij een hondje zoeken, kijk dan zeker even op de website of op de Facebook-pagina. Voordat de honden op weg naar Nederland gaan zijn ze volledig ingeënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid. Afhankelijk van de leeftijd zijn ze ook gecastreerd. Om deze kosten te dekken wordt er wel een bijdrage voor de adoptie gevraagd.Hoe kunt u helpen?


Niet iedereen kan/wil een hond adopteren – en ik besef mij ook dat niet iedereen geld kan/wil geven.

U kunt ons en onze honden helpen zonder dat het u ook maar een cent kost!


Hoe? Lees even verder!
Word vluchtbegeleider


Mocht u toevallig van Porto of Lissabon naar Eindhoven of Amsterdam vliegen: U kunt gratis/op kosten van de organisatie een hondje (of meerdere) mee terug naar Nederland nemen.
Het enige wat u dit kost is een paar minuten extra tijd.
Onze medewerkers ontmoeten u op het vliegveld van Porto of Lissabon en helpen u met inchecken van de hond(en).
In Nederland moet u zelf het hondje ophalen en weer overdragen in de aankomsthal.


Klik vluchtbegeleider
Doneer Poiesz spaarzegels en/of Perla koffiepunten


Ik spaar Poiesz zegels en Perla koffiepunten van Albert Heijn.
Mocht u er niets mee doen, bewaar ze dan!
Wij kunnen hier weer hondenvoer voor kopen.
U mag uw zegels opsturen naar:

Sjoukje Hoekstra, Leeuwerikstraat 105, 9201 SR Drachten.
Doneer hondenspullen


Medicatie, hondenshampoo, benches, manden, riemen, tuigjes, voerbakken, hondenvoer, snacks, snoepjes, speelgoed…
Alles wat er nodig is om een hond te verzorgen is welkom.

Wij kunnen het bij u afhalen maar u mag het ook brengen of afgeven bij Sjoukje Hoekstra. Leeuwerikstraat 105, 9201 SR Drachten.
Al heeft u maar 1 dingetje: Kom het brengen! Ze zijn er echt mee geholpen in Portugal.

WIE ZIJN WIJ. Ik ben Sjoukje Hoekstra van de stichting ‘Honden uit Portugal’. In het buitenland hebben dieren het vaak toch veel slechter dan hier in Nederland, en ik ben zo iemand die zich het lot van de zwerf-/straathonden in het buitenland – vooral Portugal – erg aantrekt. Deze honden worden vaak ingeslapen als ik ze niet red met mijn stichting.

Het verhaal