Gastgezin worden
Gastgezin worden? Erg leuk en dankbaar werk!!! De honden die naar Nederland komen gaan vaak eerst naar een gastgezin. Dit is om het dier goed te observeren en te kijken naar het karakter van de hond waarna we de beste match tussen nieuwe baas en dier proberen te maken.   De reeds besproken dieren gaan over het algemeen direct na aankomst in Nederland naar het nieuwe baasje.


Gastgezin worden? Erg leuk en dankbaar werk!!!


De honden die naar Nederland komen gaan vaak eerst naar een gastgezin. Dit is om het dier goed te observeren en te kijken naar het karakter van de hond waarna we de beste match tussen nieuwe baas en dier proberen te maken.  

De reeds besproken dieren gaan over het algemeen direct na aankomst in Nederland naar het nieuwe baasje.


Gastgezin worden, hoe werkt het:


Als u zich opgeeft als gastgezin wordt met u contact opgenomen en worden de regels en werkwijze van HuP uitgelegd. Als u aan de criteria voor het opvangen van dieren van HuP voldoet en u aan de hand van deze uitleg nog open staat of u een hond wilt opvangen, volgt een huisbezoek. Na een positief huisbezoek wordt met u overlegd wanneer u zou kunnen opvangen en waar uw voorkeur naar uit gaat.


Het kan zijn dat u direct al de vraag krijgt of u een hond kunt opvangen, maar er kan ook een behoorlijke periode zijn dat er geen dier is om op te vangen. Dit alles hangt helemaal af van het aanbod van vluchtbegeleiders die een dier mee naar Nederland

willen nemen.


Er is van te voren al met u besproken wat u kunt opvangen (reu/teef/volwassen/pup/). Wij kijken ook altijd naar uw woonsituatie en de mogelijkheden en dan zoeken wij een hond die het beste bij u past. Mensen die hele dagen werken vinden wij helaas niet geschikt om als opvanggezin te functioneren. Voor honden hebben wij de regel dat hij of zij niet meer dan 4 uur per dag alleen mag zijn. 


Verzorging hond


Het is de bedoeling dat u vanaf het moment dat u de hond in huis hebt, het gaat verzorgen al was het uw eigen hond. Natuurlijk moet u wel in uw achterhoofd houden dat het dier weer weggaat. De meeste honden uit Portugal komen uit een shelter en kennen het huiselijke leven dus niet. Deze honden kunt u vergelijken met een grote pup, ze moeten aan de riem leren lopen, zindelijk worden, vreemde geluiden leren kennen en leren functioneren binnen een huishouden. Doordat de honden nog zoveel moeten leren vinden wij het belangrijk dat een opvanggezin over een goede dosis hondenervaring beschikt. We verwachten natuurlijk niet dat een hond welgetraind bij u vandaan komt! Wel verwachten wij dat u de hond kennis laat maken met een hondenleven zoals wij dat in Nederland kennen. Leer de hond kennen, want u bent degene die aan de nieuwe eigenaar kan vertellen hoe de hond is.


Hoe lang blijft een hond?


Er kan van te voren geen termijn worden afgesproken over de periode dat een dier in de opvang blijft, dit hangt geheel af van de aanvraag. Aan iedere hond wordt een bemiddelaar toegewezen waarmee u vanaf de aankomst van de hond contact mee zult hebben. Op het moment dat er een geschikte aanvraag binnenkomt voor uw opvanghond, zal de bemiddelaar contact met u opnemen en in overleg met u een afspraak maken met de eventuele adoptanten. Als de ge├»nteresseerden komen kijken, vertel hen dan zoveel mogelijk over de hond, de leuke dingen maar zeker ook de minder leuke dingen. Alles wat u vertelt is van belang voor de goede match! Wij vragen u ook om de eerste ontmoeting en nieuwe baas goed te observeren. Mocht u zelf iemand gevonden hebben die de hond wil adopteren, dan kan dat alleen met medeweten en in overleg met de bemiddelaar. 


Mocht u besluiten de hond zelf te willen houden, laat dat ons zo snel mogelijk weten om pijnlijke situaties te voorkomen.


Onkosten


De onkosten voor voeding, wormen- en vlooienmiddelen zijn voor de stichting, eventuele medische kosten voor de hond worden in overleg met de stichting vergoed. Bij spoed is overleg niet nodig. 


Schade


We zijn niet aansprakelijk voor schade die de hond aanricht bij u of bij derden. 


Tot slot


Het is zeker niet makkelijk als een dier, dat u een tijd met liefde hebt verzorgd, weer weggaat. Maar probeer hier het positieve van in te zien. Het dier gaat eindelijk zijn nieuwe leven beginnen met zijn eigen baasjes! Dankzij u heeft hij een goede start kunnen maken!!! 

 


Gastgezin worden