Ons Streven
Ons Streven. Wij streven ernaar zoveel mogelijk honden een fijn ‘tweede leven’  te geven! Door middel van opvang, herplaatsing, training, acties en donaties proberen wij dit te realiseren. Uiteraard kunnen wij dit niet alleen. Daarom vragen wij u om ons te helpen!

Gedumpt, in een doos voor de poort van een opvang,. Later zal blijken dat allen besmet zijn met het vreselijke Parvo virus.


Zie tabblad Parvo ...


Ons Streven


Wij streven ernaar zoveel mogelijk honden een fijn ‘tweede' leven  te geven! Door middel van opvang, herplaatsing, training, acties en donaties proberen wij dit te realiseren. Uiteraard kunnen wij dit niet alleen. Daarom vragen wij u om ons te helpen!


Iedere dag worden wij geconfronteerd met foto’s en filmpjes van de meest hartverscheurende situaties. Misschien herkent u het wel? Wist u dat er in Nederland per jaar meer dan 12.000 honden naar het asiel worden gebracht? Omdat de ‘baasjes’ er niet meer voor kunnen of willen zorgen. Dit terwijl er ieder jaar 120.000 niet geregistreerde pups worden verhandeld door illegale broodfokkers.


Dan hebben we het nog niet eens over de buitenlandse asielen gehad. Hier zijn de omstandigheden helemaal bar en boos. Helaas is er maar één manier om dit probleem tegen te gaan en dat is steriliseren/castreren en ophouden met onnodig honden fokken. Wij vinden het belangrijk dat men bewust wordt van wat voor dierenleed zich in de wereld afspeelt. En waarom wij hier, waar mogelijk, zo graag iets in willen betekenen.


Wij zetten ons voornamelijk in voor honden in het buitenland en zijn vooral actief in Portugal. Hier proberen wij met name de hondenpopulatie te verkleinen. Met een fantastisch team van dierenartsen, medewerkers en vrijwilligers proberen we iedere dag zoveel mogelijk honden van de straat te vangen. Deze worden dan stuk voor stuk gecastreerd of gesteriliseerd. Uiteraard krijgen ze, indien nodig ook verdere medische behandelingen.


Het overschot aan honden in Portugal wordt vooral veroorzaakt door de bevolking zelf. Het hebben van een hond daar is niet te vergelijken met een huishond zoals wij die hebben. Het merendeel leeft op straat en de honden die wel een baas hebben leven vaak op of rondom het erf. Zolang deze honden niet gesteriliseerd zijn, kunnen ze dus voortdurend blijven voortplanten. En daar willen wij het verschil in maken d.m.v sterilisatiecampagnes, het bieden van medische zorg en educatie! Naast de zwerfdieren op straat, zitten de meeste asielen daar bomvol met honden. Het merendeel is heel sociaal, maar kunnen slechts alleen dromen over een beter hondenleven. Desondanks proberen wij zoveel mogelijk sociale, plaatsbare honden naar Nederland te laten komen, om ze toch die ‘tweede kans’ te geven!


Nou komt vaak de vraag; is het niet dweilen met de kraan open?
Ons antwoord luidt: ja en nee. Natuurlijk word je er soms moedeloos van als blijkt hoe veel er nog moet gebeuren. Maar is dat dan een reden om het niet te doen? Wij hebben in de afgelopen 1.5 jaar niet alleen 350 honden opgevangen en herplaatst, maar ook zijn er in diezelfde tijd honderden tot duizenden honden gesteriliseerd! En dat is eigenlijk de enige oplossing!


Met uw donatie kunnen wij ernstig zieke of gewonde dieren acuut laten behandelen. Met uw steun kunnen wij tegengaan dat dieren onnodig moeten lijden. Geef met uw hart en help ons helpen!

Hier gaat u naar het tabblad doneren.

Twee veel te kleine puppy's dwaalden rond bij de rivier. Gelukkig werden ze opgemerkt door een alerte visser, die de kleintjes naar onze opvang heeft gebracht.

De puppy's uit de doos, die bij de opvang voor de poort werden gedumpt, lijken verdacht veel op de twee die al eerder gevonden werden door een plaatselijke visser. In deze video ziet u de hereniging. Helaas heeft de allerkleinste, van de twee die door de visser werden gebracht, het niet gered. Rust zacht lieverd ...


Onze vrijwilligers zowel in Portugal als Nederland, werken zich allemaal een slag in de rondte voor deze dieren. Zij geven een hond een tweede kans. Veel van hen hebben hun weg van de straat naar een eigenaar gevonden. Gelukkig kiezen steeds meer mensen ervoor om een hond te adopteren. En dat is ons streven! Hier zijn wij natuurlijk heel blij mee, want hoe fijn is het om een kansarme hond een verdiende tweede kans te geven.


pup5
pup3
pup2
pup4
pup1