Het dagboek van een pup
Pumba
Pumba
Komt 19/01 naar Nederland
Valente
Valente
Komt 19/01 naar Nederland
Mabel
Mabel
Komt 25/01 naar Nederland
Boris (Geadopteerd)
Boris (Geadopteerd)
Komt 25/01 naar Nederland
Caju (Geadopteerd)
Caju (Geadopteerd)
komt 26/01 naar Nederland
Faisca
Faisca
Komt 26/01 naar Nederland
Donna (Geadopteerd)
Donna (Geadopteerd)
Komt 26/01 naar Nederland
Kiko (Gereserveerd)
Kiko (Gereserveerd)
Komt 29/01 naar Nederland
Chica (Gereserveerd)
Chica (Gereserveerd)
Komt 5/2 naar Nederland
Nova (Geadopteerd)
Nova (Geadopteerd)
Komt 6/2 naar Nederland
Dena (Geadopteerd)
Dena (Geadopteerd)
Komt 6/2 naar Nederland
Lana (Gereserveerd)
Lana (Gereserveerd)
Komt 6/2 naar Nederland
Fanny (Gereserveerd)
Fanny (Gereserveerd)
Komt 6/2 naar Nederland

Het dagboek van een pupVier maanden in een notedop! Wie lijkt het nou niet lekker om te leven als een pup. Je hoeft je nog nergens zorgen om te maken, je mag lekker met je moeder knuffelen en er is altijd voldoende te eten binnen pootbereik. In het begin lekker veel slapen en langzamerhand steeds meer van de spannende en grote wereld ontdekken.Ouders 

 

Er kunnen natuurlijk geen pupjes verwacht worden zonder een vader en een moeder. In dit dagboek volgen we de puppen van Becky. We weten niet precies waar Becky vandaan komt, maar ze verbleef bij mensen in de achtertuin waar ze bleef rondhangen. Deze mensen hebben Becky naar 'onze' opvang gebracht. Niet wetend dat Becky gedatet had, en dit was zonder twijfel een echt liefdespaar! Totaal onverwachts, want niemand wist dat ze zwanger was, beviel Becky (19 november 2019) van 2 puppen.


Puppies worden geboren na een draagtijd van gemiddeld 9 weken (62 dagen, gemiddeld 59-63 dagen).


 

Inmiddels zijn ze 4 dagen oud en doen het super goed. Ik ben super trots op Becky hoe ze het moederschap op zich neemt, alsof ze nooit anders heeft gedaan. En de 2 prachtige dochters doen het uitstekend.
De neonatale fase: 0 - 14 dagen leeftijd


De pups worden doof en blind geboren en blijven dit de eerste 10-14 dagen. Voelen en ruiken kunnen ze wel. Met hun tastzin en neus vinden zij de weg naar moeders tepel en leren zij haar geur en die van hun broertjes en zusjes (her)kennen


Ook nemen ze in deze periode de mensengeur op. Deze fase is dus belangrijk voor de hond-mens binding. Rust is in deze fase belangrijk.


Puppies wegen afhankelijk van het ras bij de geboorte tussen de 100 en de 500 gram. Iedere 2-3 uur drinken de puppy's melk bij de moeder.


Na de eerste dag begint de navelstreng steeds meer in te drogen. Ongeveer een week na de geboorte valt de navelstreng eraf.De eerste socialisatiefase: 3 - 12 weken leeftijd


Deze fase is een heel belangrijke periode in het leven van de pup. In deze periode moeten de pups de rest van de buitenwereld als normaal gaan beschouwen.


Nieuwsgierig
Ze maken kennis met van alles en iedereen en zijn onderzoekend en nieuwsgierig. In deze periode moeten de hondjes met een zo breed mogelijk menselijk als dierlijk publiek in aanraking komen.Wennen aan prikkels


Ook moeten ze leren dat allerlei prikkels als bv. lawaai van auto's, treinen, apparaten, enz. niet eng is. Dit proces wordt socialisatie genoemd. De socialisatieperiode moet rustig gebeuren, anders krijgt de pup een overkill aan informatie en kan hij dat niet op de juiste manier verwerken. Het is prima om de pup op de arm te nemen en rustig te laten wennen aan de nieuwe prikkel(s). U merkt snel genoeg of uw pup angstig of nieuwsgierig is. In het eerste geval is uw hond nog niet toe aan de prikkel. In het tweede geval is de pup klaar om op de grond op verkenningstocht te gaan. Als het nog wat angstig is negeer uw angstige pup en troost het niet, want dan versterkt u de angst. Breng in een later stadium de pup opnieuw met de prikkel in aanraking. Na een paar keer zal de hond de prikkel als normaal gaan beschouwen en er niet meer angstig voor zijn.


Stoeien en spelen
U zult merken dat de pups onderling gaan stoeien en spelen. Hiermee bepalen ze spelenderwijs hun positie ten opzichte van elkaar. De teef corrigeert de pups als dat nodig is.

De kleine frummels zijn nu precies 6 weken oud. Alles wat ze nu meemaken (dagelijkse geluiden) wordt ervaren als normaal en nóóit meer vergeten. Uiteraard blijft mama Becky in hun buurt en goed oppassen.

Wanneer de puppy's 6 weken oud zijn, is het tijd voor hun eerste vaccinatie. (De tweede vaccinatie moet 2-4 weken na de eerste plaatsvinden) Na 6-8 weken hoeven puppy's niet meer bij hun moeder te zuigen, maar kunnen zij genieten van 4-5 kleine maaltijden per dag. 

Niu en Nicole passen zich al goed aan aan de normen van de honden waarmee zij samen leven. Het doel van de socialisatie is dat ze bekend raken met de wereld om hen heen, zodanig dat zij normaal kunnen functioneren in die wereld. De dametjes verweren zich goed en zijn niet angstig.

hondenuitportugal © All Rights Reserved