Katie
 
 
 
 
Katie3
Katie2
Kate
Katie6
Katie5
Katie4
katie

Katie


Katie is sinds maart 2020 in de opvang te Portugal. Ze is een sociaal dier naar de andere honden. Naar de opvang is ze heel lief en aanhankelijk, naar bezoekers hier nog wat onzeker. Ze is absoluut niet agressief.
Ze is speels en een grote verzamelaarster; alle speeltjes en botjes vind ik regelmatig in haar mand, en die verdedigt ze dan ook vrij fel tegen de anderen. Ze eet heel langzaam, dus moet ik haar apart voeren, anders laat ze zich wegjagen bij haar bak.
Ze heeft lang buiten in een schuurtje geslapen, samen met haar vriendin. Durfde niet in huis te komen. Maar sinds november slaapt ze in huis, en is zindelijk. Een enkele keer doet ze een plasje voor de keukendeur, op de mat. Maar dat is mijn schuld als ik haar niet meer ‘s avonds laat in de tuin gelaten heb.
Ik denk niet dat ze geschikt is voor een gezin met kinderen, daar is ze te nerveus voor. Katten zal ze ook fel op zijn; ze is een echte Podengo, jaagt graag. En ze kan ook hoog springen en klimmen, dus zal een hele veilige tuin nodig hebben. Toen zij bij de opvang kwam is ze verschillende keren over de muur gesprongen en terug gegaan naar waar ze haar vandaan gehaald had. Pas toen het schrikdraadje aangezet had was dat over. Nu probeert ze het niet meer.
Haar geschatte geboortedatum is 26 oktober 2018, dus is ze nu rond 2,5 jaar. Ze is getest voor tekenkoortsen, hartworm en Leishmania, en alles was negatief.
Ze weegt 11 kilo, en heeft een schofthoogte van 45cm. Is gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt, en heeft een paspoort.
Ik denk dat ze het beste geplaatst kan worden met een andere, rustige en stabiele, hond. Daar kan ze zich dan aan optrekken. En een nieuw baasje zal heel veel geduld moeten hebben met haar. Maar dat zal zeker beloont worden, want het is een lief, aanhankelijk, heel mooi en heel grappig hondje.

Zij is ingeënt, gesteriliseerd, gechipt, ontvlooid en ontwormd. Natuurlijk krijgt zij ook een Europees paspoort.

Denkt u haar een goed huis te kunnen bieden, neem dan contact op.


MEER WETEN?


E-mail of bel ons!  06 81615108